Ghidul pentru festival: Cum să-ți îngrijești lentilele atunci când ești la un festivalVara aceasta te gândești să participi la un festival? Ești norocos! În timp ce sărbătorești si asculți muzică, este important să nu uiți de lentilele tale de contact și să menți o îngrijire corespunzătoare a lor pentru a minimiza eventualele complicații . Recomandările noastre te vor ajuta, în acest sezon, să-ți păstrezi ochii sănătoși și să folosești lentilele în condiții de siguranță. La urma urmei, o infecție oculară ți-ar strica toată distracția. Și, în cazul în care festivalurile nu sunt genul tău, amintește-ți aceste sfaturi pentru toate tipurile de aventuri din această vară.

Reguli de bază pentru îngrijirea lentilelor de contact la festivaluri

Este esențial să ai cât mai puține bagaje dar trebuie să ai la tine tot ce ai nevoie. Dacă porți lentile lunare sau săptămânale, atunci vei avea nevoie de soluție și suport pentru stocarea lentilelor. Dacă porți lentile zilnice, asigură-te că ai rezerve suficiente. Lentilele de unică folosință sunt ideale pentru festivaluri, ocupă loc puțin și sunt mai igienice. Dacă ești un împătimit al festivalurilor, atunci probabil știi la ce să te aștepți dar dacă participi pentru prima data, atunci trebuie să știi că nu vei avea același confort ca și acasa. Deci, ce trebuie să ai cu tine, în bagaj?

- Lentile de rezervă
- Soluție pentru lentile în format de călătorie
- Gel antibacterian pentru mâini
- O oglindă mică
- Picături oftalmice
- Ochelari de soare
- Un suport pentru lentile

Recomandările noastre pentru purtătorii de lentile de contact

Ești acolo pentru a te distra și a te bucura de muzică dar nu uita că sănătatea și igiena sunt cele mai importante , și va fi nevoie să-ți adaptezi rutina de zi cu zi în ceea ce privelte îngrijirea lentilelor de contact.

-

Evită să manipulezi lentilele în toalete . Știi deja cât pot fi de murdare deci, nu risca să-ți contaminezi ochii și lentilele. Ocupă-te de lentile în cortul tău, va fi mult mai confortabil și mai igienic.

-

Menține-te hidratat. Alcolul și soarele (dacă ai noroc) te pot face deshidratat și obosit iar ochii sunt și ei foarte vulnerabili. Asigură-te că bei suficientă apă și folosești picături oculare pentru hidratarea suplimentară a ochilor.

-

Chiar dacă soarele nu-și va face apariția, razele sale tot pot cauza probleme. Protejează-ți piela cu cremă și ferește-ți ochii cu ochelari de soare cu protecție UV. Multe lentile de contact au filtru UV dar ochelarii de soare îți protejează întregul ochi precum și pielea delicată din jur.

-

Pregătește-te să experimentezi și alergii de sezon . Atunci când petreci mult timp în aer liber ești mai expus la polenul din copaci sau din iarbă. Ca urmare, picăturile oculare îți pot calma ochii roșii și iritați. Dacă folosești antihistamine, nu le uita nici pe acestea.

Fii creativ

De ce să nu încerci lentile colorate pentru a-ți desăvârși costumul pentru festival? Asortează-ți ochii cu coronița de pe cap și o să ieși sigur din anonimat.
Dă o nouă utilitate vechiului suport pentru lentile și folosește-l pentru a stoca, de exemplu, fondul de ten.
Dacă urmezi un tratament cu medicamente (sau doar pentru a calma durerile de cap de după petrecere) suportul pentru lentile poate stoca aceste medicamente sau orice alte marunțișuri cum ar fi bijuteriile.
Cel mai important este să te distrezi, să te bucuri de muzică și să fii în siguranță! Îți sugerăm câteva festivaluri pe care, poate, nu vrei să le ratezi:

- Outernational Days Festival, vineri, 1 iulie 2016 (00:00) - 3 iulie 2016
- Gărâna Jazz Festival 2016, joi, 7 iulie 2016 (00:00) - 11 iulie 2016
- Electric Castle Festival 2016, joi, 14 iulie 2016 (22:00) - 17 iulie 2016
- Rockstadt Extreme Fest 2016, joi, 11 august 2016 (19:00) - 14 august 2016
- Sunset Festival 2016, joi, 11 august 2016 (20:00) - 13 august 2016

Comentarii

Aveți întrebări?