Îngrijirea lentilelor de contact

Igiena în utilizarea lentilelor de contact colorate.
Igiena este foarte importantă atunci când se manipulează și se aplică lentilele de contact pe ochi. La fel ca și lentilele de contact obișnuite și cele colorate se curăță și se păstrează în soluția specială pentru lentile. Vă recomandăm ca ,întotdeauna,îna­inte de a intra în contact cu lentilele, să spălați mâinile cu apă și săpun. Dacă după aplicare, apare senzația de „ochi rosii“, „nisip in ochi“ sau iritații scoateți lentilele imediat și clătiți-le cu soluție, din abundență.
Tineți minte că ochiul este un organ foarte sensibil, iar vederea este simțul nostru cel mai de preț

Alegeți soluția potrivită
Alegerea unei soluții potrivite pentru lentilele de contact sporește confortul în purtare și durata de viață a lentilelor. Pe lângă soluțiile deja cunoscute, fabricate de producătorii de top, solutia Gelone câștigă teren, tocmai datorită calității sale și a conținutului de hialuronat de sodiu. Hialuronatul de sodiu este o substanță acceptată de organismul uman. Datorită proprietăților sale unice, cum ar fi capacitatea ridicată în regenerarea celulelor, aceasta este utilizată pe scară largă și în operațiile chirurgicale oftalmice.

Manipularea lentilelor de contact
Contact-lentile comercializeaza numai lentile de contact moi. Acestea sunt foarte ușor de utilizat și manevrat. Dacă totuși, în timpul manevrării, lentila suferă fisuri sau se rupe, se recomandă ca aceasta să fie aruncată. Pentru cei care întâmpină dificultăți în manipularea lentilelor, in special cei care au degetele groase sau unghiile lungi, se recomanda folosirea accesoriilor pentru lentile: pensetă, clește, aplicator. Evitați folosirea obiectelor ascuțite, în contact cu lentila!

Îngrijirea lentilelor de contact
O îngrijire corectă va menține ochii sănătoși și va preveni infecțiile!
În cazul în care o lentilă de contact este îndepărtată de pe ochi și va continua să fie folosită, trebuie să se acorde atenția cuvenită. Sunt câțiva pași simpli de urmat pentru îngrijirea corectă a lentilelor de contact:
1.întotdeauna, înainte de a intra în contact cu lentilele, spălați-vă și uscați-vă mâinile;
2.curățarea și întreținerea lentilelor se va face doar cu solutii speciale pentru acestea; 3.lentilele se păstrează în suportul special pentru acestea, în spațiul destinat fiecăreia (ochi stâng/ochi drept);
4.lentilele se păstrează în soluție pentru lentile, așezate în suport, acestea sunt acoperite în întregime cu soluție;
5.după fiecare utilizare a lentilelor, soluția trebuie aruncată și înlocuită cu alta proaspătă.