Alegerea lentilelor de contact

În momentul în care ne decidem să purtăm lentile de contact în permanență sau ocazional, să facem trecerea de la portul ochelarilor de vedere la lentile, INTOTDEAUNA trebuie să o facem în urma unui consult de specialitate. Doar medicul oftalmolog ne poate spune ce tip/model de lentile ni se potrivește, indiferent dacă vorbim despre lentilele cu dioptrii sau cele cosmetice/colorate.

După ce avem prescripția de la medic putem să ne decidem pentru ce anume să optam din gama variată de lentile de contact existentă pe piață.

Trebuie să ținem cont de următoarele:
1. materialul utilizat în fabricarea lentilelor: lentilele moi sunt foarte confortabile, ușor de aplicat și un conținut mare de apă, pe când lentilele rigide sunt mai durabile și mai rezistente la depozite,însă mai greu de adaptat pe ochi;
2. în cazul în care optăm pentru lentile cosmetice/colorate trebuie să alegem culoarea, care atenție!, poate diferi în funcție de producător;
3. în funcție de frecvența de înclocuire putem opta pentru lentile cu inlocuire zilnica( la sfârșitul zilei de purtare acestea se aruncă), lentile cu inlocuire frecventa(schimbarea la 2 săptămâni-1 lună), lentile conventionale(schimbare la 3 luni sau mai mult), lentile anuale(schimbare la 1 an).

ATENTIE, regimul de purtare al lentilelor se referă la timpul indicat pentru a sta cu lentilele pe ochi(aplicate) și nu la numărul de purtări.
Purtarea zilnică înseamnă că lentilele trebuie îndepărtate de pe ochi înainte de culcare.
Purtarea permanentă înseamnă că lentilele pot fi purtate încontinuu de la aplicare până la momentul înlocuirii prescrise de specialist.
Purtarea extinsă înseamnă că în purtarea zilnică este permis, ca ocazional, lentilele să fie purtate și în timpul somnului.

Calitatea și confortul vederii este asociat cu eficiența în dezinfectare. De aceea, trebuie să ne asigurăm că alegem soluția potrivită pentru lentilele de contact. Alegerea soluției depinde de tipul de lentile pe care am ales să îl purtăm și de recomandarea medicului oftalmolog.

Comentarii (2)

Aveți întrebări?
Andreea

Doresc să fiu apelată înainte de a primii comanda!

Magda

Buna ziua sunt magda floresu, am comandat doua pachetele de lentile si am o problema! Problema este a mea , nu am controlat comanda in nainte de a o trite. Va rog sa ma ajutati sa gasim o solutie! Problema este de dioptrii , eu am cu plus si cele comandate sunt minus. Nu am ce face cu ele! Ma gandeam sa schimb cele color cu un set de sase lentile sau color dar cu dioptrie +3.25. Va multumesc! Astept raspuns!