Cele mai înfricoșătoare tradiții de Halloween

Cum să nu iubești singura zi din an unde, nu doar că e acceptat, dar chiar se încurajează costumațiile trăznite și consumul excesiv de dulciuri? Imaginile cu dovlecii sculptați și cu fantomele sunt peste tot în jurul nostru, dar de unde vin acestea și ce semnificație au? Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre cele mai definitorii simboluri și tradiții de Halloween.

Pisicile negre

Reputația pisicilor negre diferă în funcție de regiunea în care locuiești. În mare parte din Japonia și UK, de exemplu, pisicile negre semnifică prosperitate și noroc. Americanii și germanii, pe de altă parte, sunt mai precauți, deoarece mulți cosideră întâlnirea cu o pisică neagră ca simbolizează ghinion și prevestesc nenorociri. Însă, indiferent de locația unde te afli, aceste feline negre au devenit în mod inexplicabil asociate cu Halloween-ul, deoarece apar mereu în compania vrăjitoarelor. Și, să fim serioși acum… costumul de pisică neagră pentru Halloween este unul dintre cele mai ușoare de realizat și un mod cât mai autentic pentru a intra în spiritul petrecerii de această sărbătoare.

Dovlecii sculptați

Felinarele făcute din dovleci sculptați se crede că provin de la personajul legendar Stingy Jack, apărut în secolul 17, în Irlanda. Jack, un personaj fără scrupule, a făcut mult prea multe pacte cu Diavolul. La moartea sa, fiind exclus din Rai, Diavolul s-a răzbunat pe acesta prin interzicearea intrării lui și în Iad, și l-a condamnat să rătăcească pe pământ în întuneric, fiind ajutat doar de un singur cărbune, ce ardea în interiorul unei gulii. Nu ai de unde să faci rost de un dovleac? Schimbă puțin lucrurile și folosește un ananas pentru un efect tropical, dar și înfricoșător în același timp.

Samhain – Ziua morților

Halloween-ul își are originele destul de îndepărtate, iar mulți istorici spun că este legată de Samhain – Ziua morților, o sărbătoare celtică, care marchează sfârșitul recoltei și începutul iernii. De Ziua morților, se credea că sufletele celor morți se întorc pe Pământ pentru a face pozne, în timp ce oamenii se ospătau, făceau focuri de tabără și se costumau în animale sau în spirite. Simbolurile de acum cu vrăjitoare și fantome sunt legate de această sărbătoare celtică. Deci, Halloween-ul modern nu s-a schimbat prea mult. Încă ne mai ospătăm cu dulciuri și facem focuri de tabără, doar că acum ne costumăm în staruri sau supereroi.

Blog: Comments

Comments form: Reply to # - Anulează