0 Lei

Nu aveți produse în coș

Mergeți la coș

Rețetă: Somon cu gnocchi și legume de primăvară

Ar fi grozav să putem da înapoi efectele îmbătrânirii, dar până când știința va evolua, putem doar să le încetinim puțin. Un stil de viață sănătos înseamnă sport și o alimentație echilibrată: două lucruri ce pot fi ușor neglijate când ai o viață agitată. Așa că, dacă nu te putem convinge să mergi la sală în fiecare dimineață, măcar te putem inspira să mănânci sănătos!


Purtătorii de lentile de contact pot întâmpina diverse probleme cu sănătatea ochilor sau cu confortul în timpul purtării, însă există o gamă variată de vitamine și nutrienți care te pot proteja de efectele îmbătrânirii și îți pot face viața de zi cu zi mai plăcută. Fie că încerci să previi apariția ochilor uscați sau alte afecțiuni degenerative ale ochilor, ți-am pregătit o serie de rețete care te pot ajuta să-ți menții sănătatea ochilor și să ai o vedere perfectă și confortabilă când porți lentile de contact.


Unii dintre cei mai importanți nutrienți care îți mențin ochii sănătoși sunt luteina și zeaxantina, vitamina A și acizii grași de Omega 3... cuvinte destul de mari pentru alimente destul de comune. Poți găsi ingredientele pentru toate aceste rețete chiar la aprozarul de lângă tine.


• Timp de pregătire 15 min
• Timp de gătire 35 min
• Porții 4
• Nutrienți Vitamina A ajută la protejarea corneei și poate preveni uscarea ochilor.
Acizii grași de Omega 3 pot reduce riscul apariției glaucomului.

Ingrediente:

  • O legătură de ceapă verde

  • O legătură de morcovi

  • 1 ridiche mare sau 3-4 buc de gulie

  • 400 g de spanac proaspăt

  • Ulei de măsline

  • 800 g de somon (4 x 200g file)

  • 3 lingurițe de muștar

  • 400 ml smântână dietetică

  • Sare și piper

  • Suc proaspăt de lămâie

  • Gnocchi (proaspăt sau pre fiert)

Să gătim!

  1. Tăiem ceapa verde, morcovii și ridichea (sau guliile) în bucățele mici, adăugăm ulei de măsline și le lăsăm la foc mediu. Apoi punem frunzele de spanac, acoperim și lăsăm pe foc până se frăgezesc. La final adăugăm sucul proaspăt de lămâie.
  2. Preparăm gnocchi conform instrucțiunilor de pe pachet apoi îi lăsăm puțin să se usuce.
  3. Somonul îl putem prăji, coace sau găti la abur cu ulei de măsline și sare.
  4. Adăugăm legumele, 400 de ml de smântână dietetică și 3 lingurițe de muștar.
  5. Servim gnocchi cu garnitură de legume și somon cu suc proaspăt de lămâie.

Citește mai multe despre alimentele care îmbunătățesc sănătatea ochilor: Ce vitamine sunt bune pentru vedere?

Blog: comments

Comments form: Reply to # - Anulează
VISA Master Card Fan courier