Lentilele de contact, ideale pentru sporturile de munte

Iarna este departe de a se fi terminat, asta spre bucuria copiilor și a împătimiților de sporturi de iarnă. Dacă pentru copii nu este nevoie decât de un petic de zăpadă pentru a se distra, pentru cei din a doua categorie sunt implicați mai mulți factori. Iar cei cu probleme de vedere știu despre ce e vorba. Asigurarea unui câmp vizual complet reprezintă un adevărat avantaj pentru sportivi, iar asta se poate observa cel mai ușor în performanțele sportive.

Dacă și tu faci parte din cea de-a doua categorie, iată tot ce trebuie să știi despre avantajele lentilelor de contact pentru sporturile de iarnă.

Care sunt beneficiile lentilelor de contact

Indiferent de activitatea desfășurată sau de nivelul la care te afli, pe primul loc va trebui să fie întotdeauna siguranța. În cazul nostru, vorbim despre utilizarea unor ochelari de protecție pentru Ski și cască de protecție. Dacă ești nevoit să porți ochelari, trebuie să iei în calcul că folosirea acestora împreună cu o cască de protecție, ce se așează fix pe cap, poate crea un adevărat disconfort și îți poate distrage atenția într-un moment nepotrivit. În acest caz ai două variante. Primul constă în folosirea unor ochelari de Ski ce permit adăugarea unor lentile cu dioptrii. Însă, trebuie să iei în calcul 2 aspecte: costul ridicat, față de o pereche normală de Ski și câmpul vizual redus, deoarece aceste lentile au o dimensiune și mai mică față de o pereche de ochelari normală. A doua variantă ar fi utilizarea lentilelor de contact.

Un alt aspect ce ține atât de siguranță, cât și de confort, este câmpul vizual complet. Persoanele care folosesc lentile de contact au descris experiența ca fiind una naturală, “ca și cum nu ar avea nici o problemă de vedere”. Pe versant sau pe pârtie este critic să poți vedea cu coada ochilor sau să poți distinge distanța relativă dintre mai multe obiecte într-un câmp deschis.

Cum trebuie să alegi produsele potrivite

Fie că ești deja purtător de lentile de contact sau dorești să le folosești acum pentru vacanța ta, trebuie să faci o vizită medicului oftalmolog. Aceste produse diferă de la un brand la altul, fiecare producător având materialul propriu, indiferent că sunt din Hidrolgel sau Silicon-Hidrogel. Astfel, materialele se vor comporta diferit de la un pacient la altul, iar șansele să alegi un produs nepotrivit ochilor tăi sunt destul de mari.

Recomandarea noastră pentru amatorii de călătorii sunt lentilele de unică folosință. Acestea prezintă 2 mari avantaje: sunt cele mai sănătoase lentile pentru ochi și nu necesită produse de întreținere. Faptul că în fiecare zi folosești o lentilă nouă, iar seara o arunci direct, scade semnificativ riscul apariției unei infecții. De asemenea, te vei bucura de fiecare dată de o senzație de prospețime și confort, ceea ce nu se mai întâmplă la lentilele lunare, după 15–20 zile de purtare. Fiind purtate o singură zi, acestea nu au nevoie de soluție de întreținere, de suport sau lacrimi artificiale. Iar atunci când pleci într-o vacanță nu vrei să cari după tine foarte multe lucruri.

Referitor la protecția oferită, trebuie să știi că sunt anumite produse care au incluse și un filtru UV. Aceasta îți oferă o protecție sporită, însă nu pot și nu vor înlocui niciodată o pereche de ochelari de soare cu protecție UV. În plus, lentilele acoperă doar o mică parte a ochiului, irisul și pupila, nu întreg globul ocular –în cazul ochelarilor.

Dincolo de confortul oferit și de simplitatea acestora, lentilele de contact reprezintă cea mai sigură opțiune pentru sportivii cu afecțiuni ale vederii. În lumea sportului accidentele se întâmplă destul de des, iar rama ochelarilor sau lentilele acestora, în urma unui impact, pot cauza traume destul de grave ochilor sau feței.

Blog: Comments

Comments form: Reply to # - Anulează