Aplicarea lentilelor de contact

Aplicarea lentilelor de contact - pas cu pas

Pentru aplicarea lentilelor de contact, vei avea nevoie de foarte multă atenție. La început, aplicarea lentilelor poate părea destul de complicată, dar cu cât vei exersa mai mult, cu atât întreg procesul va deveni foarte ușor și natural. Consultă ghidul nostru pentru aplicarea lentilelor pas cu pas. Acest ghid este foarte util pentru începători, dar este de ajutor și pentru persoanele care poartă lentile de mai mult timp și poate mai sar peste pași importanți în aplicarea lentilelor. Confortul și calitatea vederii depind de îngrijirea corectă a lentilelor de contact, așa că nu uita de cele mai importante sfaturi pentru cea mai bună igienă a lentilelor.

Cum se aplica lentilele de contact?

De reținut: în cazul în care porți deja lentile zilnice/ de unică folosință, trebuie să știi că restul lentilelor săptămânale/ lunare se păstrează în soluție atunci când nu sunt purtate. Acest pas ajută la curățarea și dezinfectarea lor peste noapte.

Nu trebuie să-ți atingi globul ocular! Așează ușor lentila pe poziție, iar pleoapele o vor ajuta să se integreze. Iată care sunt cei 7 pași de aplicare a lentilelor:

Pasul 1

Pregătește-ți toate ustensilele necesare aplicării și mergi într-o cameră bine luminată. Vei avea nevoie de lentile, soluție, oglindă și un loc unde să-ți speli/ usuci bine mâinile cu un prosop curat. Nu uita să aplici lentilele înainte de a-ți aplica machiajul.

Pasul 2

Spală-ți mereu mâinile pentru a evita contaminarea lentilelor cu bacterii/ impurități. Folosește un săpun blând sau antibacterian și evită să folosești săpunuri cremoase, loțiuni sau produse pe bază de ulei. Clătește și usucă bine mâinile cu un prosop care nu lasă scame. Încearcă să eviți folosirea prosoapelor de hârtie, deoarece acestea pot lăsa fibre și alte reziduuri pe mâini.

IMPORTANT: ideal este ca unghiile să fie cât mai scurte, pentru a evita zgârieturile de pe lentilă sau globul ocular.

Pasul 3

Următorul pas este reprezentat de îndepărtarea lentilelor de contact din caseta pentru lentile sau din ambalajul cu blister. Dacă ai o rețetă diferită pentru fiecare ochi, este util să îți stabilești o rutină și mereu să aplici lentila stângă, de exemplu, pentru a nu le încurca. Pune prima lentilă în palmă, aplică soluție peste ea și freac-o ușor cu degetul. Unele branduri oferă soluții fără frecare, dar majoritatea specialiștilor consideră că acesta este un pas important în curățarea lentilelor. Dacă ai nevoie de puțin ajutor în manevrarea lentilelor, încearcă să folosești aplicatoarele sau cleștii creați special pentru aplicarea lentilelor.

Pasul 4

Pune lentila pe degetul arătător. Dacă lentila arată ca un bol, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Dacă marginile sunt îndreptate spre exterior, atunci lentila este pe dos. Majoritatea lentilelor au un mic semn pe spate (litere sau cifre), astfel încât să poți observa ușor partea corectă de aplicare.

Pasul 5

Cu lentila echilibrată pe vârful degetului arătător, folosește degetul mijlociu pentru a trage pleoapa inferioară în jos, în timp ce folosești cealaltă mână pentru a trage pleoapa superioară în sus. Încearcă să nu te miști sau să clipești. Unele persoane încearcă micul truc de a privi în sus, pentru a reduce clipirea involuntară. Poate fi greu la început, dar cu mai multă practică, te vei obișnui!

Pasul 6

Așează lentila ușor și cu grijă pe ochi. Eliberează-ți mâinile și clipește de câteva ori. Lentila trebuie să se poziționeze pe partea colorată a ochiului (iris). Poți atinge ușor lentila din nou pentru a o ajuta să alunece în poziția potrivită, dar doar dacă este necesar. Dacă simți orice disconfort sau iritație, îndepărtează lentila, igienizează și apoi repetă procesul de aplicare.

Pasul 7

Repetă aceiași pași cu lentila pentru celălalt ochi. Aruncă soluția folosită din casetă, și adaugă o soluție proaspătă atunci când va fi necesar să îndepărtezi lentilele.

Comentarii

Aveți întrebări?